Tuotteet Asennus Jälleenmyyjät Yhteydenotto
 

Q&A - Vastauksia kysymyksiin.

Vastaamme kysymyksiin koskien yleiskaapelointia tai Kerman kaapelointijärjestelmiä. Mikäli et löydä hakemaasi vastausta tältä osiolta voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen myynti@kerman.fi niin vastaamme asialliseen kysymykseesi mahdollisimman pian.

- Miksi Cat 6 ?

- Cat 6 antaa yleiskaapeloinnille pidemmän eliniän. Alempien tasojen tiedonsiirtoon käytettävä taajuuskaista on 100 Mhz. Cat 6 kaapelointi nostaa taajuuskaistan ylärajan 250Mhz:iin. Taajuuskaistan yli kaksinkertainen kapasiteetti antaa tilaa uusille sovelluksille ja toimintavarmuutta nykyisille. On arvioitu että jopa 70% tietoverkkojen katkoksista ja tukoksista johtuvat kaapelointijärjestelmän toimimattomuudesta.

- Miksi järjestelmätakuu ?

- Kaapelointijärjestelmä on investointi jonka tulee maksaa itsensä takaisin nopeammin kuin mikä järjestelmän elinikä on. Järjestelmätakuu on tae siitä että asennettu järjestelmä toimii yhtä hyvin 20 vuoden päästä kuin juuri asennuksen päätyttyä. Voit olla varma siitä että olet saanut mitä tilasit.

- Siamilainen vai single kaapeli ?

- Tämä kysymys on erittäin aiheellinen. Suomessa kaapeloidaan siamilaisella kaapelilla eniten verrattuna muuhun Eurooppaan. Syyt siamilaisen kaapelin käyttöön eivät ole teknisiä vaan perustelut ovat muut. Suomessa kaapeloidaan yleensä urakkamuotoisesti, kaapelin veto maksaa tietyn summan per vedetty metri. Kaapeloimalla siamilaisella kaapelilla voidaan puolittaa kaapelin vetoon kohdistuvat kustannukset per työpiste.

Tuleva 10GBASE-T standardi asettaa raja-arvot viereisten kaapeleiden ylikuulumiselle (ANEXT). Suosittelemme single kaapelin käyttöä kohteissa joissa halutaan maximoida kaapelointijärjestelmän suorituskyky sekä minimoida kaapeleiden välinen ylikuuluminen.

- Miten päätän minkä tason haluan järjestelmälleni ?

- Riittävän kaapeloinnin määritteleminen lähtee siitä että mietit sitä kuinka kauan ja mihin tulet järjestelmääsi tarvitsemaan. Onko suunnitelmissa investoida lähivuosina uusiin 10Gb Ethernet laitteisiin, vai riittääkö tämän päivän 1Gb ? Kehitys on nopeaa, siirtymä 10Mb/s -> 100Mb/s vei 5 vuotta, 100Mb/s -> 1Gb/s vei vain 3 vuotta.

- Koska 10GBASE-T laitteita on saatavilla ?

- 10Gb Ethernet laitteita valokuituliitännöin on jo saatavilla. IEEE olettaa saavansa 10GBASE-T standardin ratifioitua heinäkuussa 2006. Yleensä ensimmäiset standardin mukaiset laitteet saadaan markkinoille 1-2 vuoden kuluttua valmiista standardista.

- Mitä 10G edellyttää kaapelointijärjestelmältä ?

- IEEE 802.3an työryhmän tavoitteena on saada 10GBASE-T toimimaan Cat 6 / Luokka E järjestelmässä vähintään 55-100 metriä, Cat 7 / Luokka F järjestelmässä tavoite on vähintään 100m. Kerman XG6 kaapelointiratkaisut on suunniteltu täyttämään 10G vaatimukset.

- Mikä on augmentoitu Cat 6 ?

- Augmentoitu Cat 6 eli laajennettu Cat 6 ottaa huomioon 10GBASE-T lisävaatimukset perinteisiin Cat 6 raja-arvoihin. Laajennetun Cat 6 / Luokka E ylärajataajuus on 500Mhz, kytkentähäviö ja headroom vaatimukset ovat samat kuin Cat 7 järjestelmissä. Lisäksi laajennettu Cat 6 asettaa raja-arvot viereisten kaapeleiden ylikuulumiselle (ANEXT)

 

Höyläämötie 7, 00380 Helsinki | Tel +358(0)9 22 44 600| Fax +38(0)9 22 430 460| myynti@kerman.fi